Çarşamba , 27 Mayıs 2015
Anasayfa » Manşet » HDP’ye Kazlıçeşme yasağı
HDP’ye Kazlıçeşme yasağı

HDP’ye Kazlıçeşme yasağı

İstanbul Valiliği, “HDP’nin Kazlıçeşme mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi söz konusu değildir” dedi.

HDP’nin, 30 Mayıs’ta İstanbul Kazlıçeşme’de yapmak istediği mitinge, Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu tarafından izin verilmedi. Alınan karara gerekçe olarak ise alanın “2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından olmadığı” sunuldu.

DİHA’nın haberine göre İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama ile öğrenildi. Valilik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Özellikle bazı parti yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda, 30 Mayıs 2015 tarihi için Kazlıçeşme alanında miting yapmak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüze bildirimde bulundukları ve Valiliğimiz ile de bu konu hakkında görüşme yaparak izin aldıkları yönündeki açıklamaları basında yer almaktadır.

Öncelikle kamuoyumuzun bilgisine sunmak isteriz ki, Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. İkinci ve daha önemli husus ise seçimlere 10 gün kala her türlü açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşlerine izin verme ve yer tahsis etme yetkisinin İlçe Seçim Kurularında olduğu ve Valiliğimizin bahsedilen tarihte yetkisinin olmadığı ve bu sebeple valilikten izin alındığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığıdır.

Kaldı ki Halkların Demokratik Partisi İl yöneticileri 15 Mayıs 2015 tarihinde saat 15.30’da Valilik ziyaretinde bulunmuş ve kendilerine Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç anlatılmış, miting alanı talepleri konusundaki yetkinin İlçe Seçim Kurulu’nda olduğu ve buraya müracaat edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu’nca da Kazlıçeşme’de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir.”

Etiketler: