
Hakan’ın New York Times yorumu Erdoğan’ı çok kızdıracak: “O paçavrayı damadının…”
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde New York Times’a ‘paçavra’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hatırlatmada bulundu.
Kendisini eleştiren Amerikan New York Times gazetesi için “Amerika’da bir New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce yaptığı gibi bizimle ilgili yazı yayınladı. Neymiş. Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar varmış. Her türlü fitnenin başını çeken iki yayın organı üzerinden bizi eleştirmişler. Bu gazete Sultan Abdülhamit için mutlak monark diyordu. Bu gazete o gün Osmanlı devletine kustuğu kini Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onu temsil eden şahsıma yönetiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile. Ermeni lobisine yakınlığı ile bilenen bu gazete son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içinde. 90’lı yıllarda kaçtı Amerika’ya gitti. Sen Hoca Efendi değil miydin ya. Mekke’ye gitsene. Ne işin var Amerika’da…” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ahmet Hakan’dan bir hatırlatma geldi.
Ahmet Hakan yazısında Erdoğan’ın ‘paçavra’ dediği New York Times gazetesinin bir dönem Sabah gazetesi tarafından ek olarak verildiğini söyledi, gazetenin basın tarihindeki yerine değindi.
İşte Ahmet Hakan’ın yazısının o bölümü…
NEW YORK TIMES BİR PAÇAVRA İSE
EĞER New York Times…
1896’da Abdülhamid Han Hazretlerine dil uzatan ve ne idüğü ta o zamanlar belli olan bir paçavra ise…
Bu paçavra acaba neden 2002’den ta 2011’e kadar…
“İşte Ortadoğu’nun parlayan yıldızı Erdoğan” konulu baş makaleler attırıyordu ki?
*
Eğer New York Times…
Cibiliyeti ta 1896’da belli olmuş bir paçavra ise…
Bu paçavrayı “damadın kardeşinin yönettiği” Sabah adlı gazete…
Neden hafta sonları sırf “prestij” olsun diye ek olarak veriyordu ki?…