
İşte fotoğraflarla Filistin’in felaket günü
İsrail’in kuruluşunun 65’inci yıl dönümü, Filistin’de protesto edildi. Kendi topraklarında mülteci olarak yaşayan binlerce Filistinli, Nakba (Büyük Felaket) olarak andıkları günde sokaklara döküldü.
Ramallah, Gazze ve Kudüs’te bir araya gelen göstericiler, İsrail askerlerinin engeliyle karşılaştı. Batı Şeria’nın Beytüllahim kentindeki yürüyüşe izin vermeyen İsrail ordusu, vatandaşlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Olaylı geçen yıl dönümünde, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas da vFilistin Televizyonu’na yaptığı açıklamayla vatandaşlara destek verdi. Bağımsız bir devlet olma haklarının dünyadaki tüm ülkeler tarafından onaylandığını dile getiren Abbas, İsrail’e bir an önce olumlu bir adım atması çağrısında bulundu.
İşte Reuters haber ajansı muhabirlerinin objektifinden Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da düzenlenen eylemler:
FOTOĞRAFLAR: Mohamad Torokman /REUTERS